Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /public/sites/www.fotow.nl/blog/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /public/sites/www.fotow.nl/blog/wp-settings.php on line 535

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /public/sites/www.fotow.nl/blog/wp-settings.php on line 542

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /public/sites/www.fotow.nl/blog/wp-settings.php on line 578

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /public/sites/www.fotow.nl/blog/wp-settings.php on line 18
Fotow.nl

Richard Avedon

April 23rd, 2009

Hier een serie foto’s van de mode- en portretfotograaf Richard Avedon. Waarvan 200 werken t/m 13 mei 2009 zijn te bewonderen in Foam.

Het is ook zeker de moeite waard om het archief op de Richard Avedon foundation site te bekijken.

Paul Breuker

March 18th, 2009

Tijdens mijn nieuwe fotocursus kennis kunnen maken met de uit nijmegen afkomstige fotograaf Paul Breuker.  Paul staat bekend als rapportage fotograaf en heeft vooral oog voor onverwachte momenten van alledaagse dag. De combinatie van soms nonchalant lijkende foto’s levert sterke en indrukwekkende series op.

Paul Breuker

Posted in profs | 2 Comments »

Start cursus

March 8th, 2009

Bij de start van een nieuwe foto cursus, gelijk maar even mijn blog weer oppakken.  Het zou namelijk zonde zijn om al het moois wat ik tegenkom om inspiratie op te doen, niet te delen met anderen.

Als eerste kwam ik deze mooie Nederlandse landschapsfoto’s tegen van Marc Schager. De moeite waard om zijn fotoblog ‘ondertussen’ regelmatig te bezoeken.

terschelling

terschelling

Posted in Links | 4 Comments »

nieuwe versie Irfanview

July 22nd, 2008

Het ziet er niet het meest fancy uit, maar Irfanview is wat mijn betreft de ideale fotoviewer. Dit kleine, krachtige en gratis pakket heeft een scala aan mogelijkheden en plugins. Vooral in snelheid en eenvoud wint Irfanview het van de andere pakketten. Probeer de nieuwe versie eens, en laat weten wat je er van vind.

Irfanview

Posted in tools | 2 Comments »

Onhandige manipulatie of gewoon slecht werk? Hier wat leuke voorbeelden hoe soms te slordig of te snel met de photoshop tools om wordt gesprongen. Kijk ook even in het archief.

http://photoshopdisasters.blogspot.com/

En waar is de navel?

Winnaar Zilveren Camera 2007

January 20th, 2008

De volkskrant fotograaf Martijn Beekman heeft de Zilveren Camera 2007 gewonnen met een foto van de drie VVD-ereleden Erica Terpstra, Henk Vonhoff en Frits Korthals Altes na afloop van het overleg met Rita Verdonk. De gezichten spreken boekdelen. Precies op het juiste moment gedrukt.  Kijk even op www.zilverencamera.nl Voor alle winnaars.

Winnaar Zilveren Camera 2007

bron : http://www.zilverencamera.nl/

Posted in Nieuws, profs | 2 Comments »

Bobby Fischer - schaaklegende

January 19th, 2008

Naar aanleiding van Bobby Fischer, even een foto opgezocht die ik een tijdje geleden heb gemaakt.

check

Naast dat het een mooie sport is, is de fotografie hiervan vaak ook interessant. Karakter koppen, in combinatie met dat bord levert vaak een mooie foto op. Zeker in zwart-wit. Ik was eigenlijk op zoek naar een zeer mooie foto die gisteren op de voorkant van het NRC stond. Die heb ik niet gevonden, maar hier zijn wat andere links naar mooie schaakfoto’s.

Erik Almas

January 8th, 2008

Weer een site gevonden van een fotograaf om met dit regenachtige weer lekker bij weg te dromen. De foto’s van Erik Almas stralen stuk voor stuk een bijzondere sfeer uit door de keuze van onderwerp en compositie, in combinatie met bijzonder licht. Dit zowel bij de portretten, als bij de landschappen.

almas04.jpg

almas021.jpg

almas01.jpg

almas03.jpg

Veel plezier met kijken.

bron : http://www.erikalmas.com/

Posted in Links, profs | 1 Comment »

Winter

December 23rd, 2007

Gisteren ochtend de camera gepakt om op zoek te gaan naar wat mooie winter plaatjes. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zulke mooie berijpte bomen heb gezien. Het heeft een paar uur geduurd voordat het begon te smelten. Net lang genoeg om nog wat mooie plaatjes te schieten.

just us

the color of white

Posted in Fotos | 4 Comments »

Altijd lastig en ongemakkelijk om op staat zomaar foto’s van iemand te maken. Van Annika kreeg ik deze link van Joel Meyerowitz over straatfotografie gestuurd. Erg leerzaam om te zien hoe hij dit aanpakt.

Hieronder een door mijzelf gemaakte staatfoto in Italië.
italian style

Matt Stuart

December 2nd, 2007

Mat Stuart heeft met deze fotoserie unieke momenten vastgelegd uit het dagelijkse leven. Iedere foto bezit heeft iets unieks in zich. Je moet het maar zien…

mattstuart-009.jpg

mattstuart-003.jpg

mattstuart-033.jpg

bron : Matt Stuart

Lara Jade

November 10th, 2007

Deze jonge fotografe heeft al een heel mooi repetoir aan sfeervolle foto’s in haar portfolio. De moeite waard om goed te bekijken.

Lara Jade

bron : http://www.larajade.com/

Posted in Fotos, Links | 1 Comment »

carl de keyzer

November 2nd, 2007

Een site om dit weekend even rond te neuzen..

http://www.carldekeyzer.com/

Posted in Links, profs | 1 Comment »

Art Department

October 8th, 2007

Heel wat anders dan de vorige post, maar daarom niet minder mooi. Art Department laat een veelvoud aan mooie galleries zien van art,glamour en portret fotografie. Het is een flash site die ik niet helemaal prettig in het gebruik vind, maar dat is wel vaker op fotografie sites. Uiterlijk gaat voor gemak waarschijnlijk.

artdepartment

Het portfolio van Steve McCurry kan ik zeer aanraden om te bekijken. Veel kijkplezier!

Posted in Links, profs | No Comments »

Bert Teunissen

October 4th, 2007

Deze nederlandse fotograaf geeft je een kijkje in het de keukens, huiskamers en slaapkamers van echtparen uit verschillende landen. Zeer interessant hoe hij met het sfeervolle daglicht de echtparen mooi authentiek heeft vastgelegd.

www.bertteunissen.com

bron : http://www.bertteunissen.com/

Posted in Links, profs | 2 Comments »
Clicky Web Analytics